tandartspraktijk de reus

PROTHESE OP IMPLANTATEN

Wat houdt het in?

Een prothese op implantaten, in de volksmond ook wel klikgebit genoemd, is een prothese die vastklikt op twee kunstwortels die in de onderkaak geschroefd worden. Als u een sterk geslonken kaak of veel protheseproblemen heeft, kan deze methode een uitkomst voor u zijn. Het plaatsen van de implantaten gebeurt bij de kaakchirurg, u krijgt hier een verwijzing voor van de tandarts. Na het plaatsen van de implantaten vervaardigt de tandarts de prothese.

Hoe gaat het in z'n werk?  

1. Na de verwijzing van de tandarts maakt u een afspraak bij de kaakchrirug; hij beoordeelt de situatie in uw mond, en vraagt bij uw zorgverzekering een machtiging aan om het plaatsen van de implantaten uit te kunnen voeren. Een afspraak voor het plaatsen van de implantaten wordt inmiddels gemaakt.

2. De implantaten worden geplaatst. Uw oude prothese wordt zodanig aangepast dat u die tijdelijk nog kunt dragen.

3. Ongeveer 2 weken na het plaatsen van de implantaten is de eerste controle bij de kaakchirurg. Na deze controle kunt u contact met de tandarts opnemen voor het maken van de afspraken voor uw nieuwe prothese met het kliksysteem. De eerste afpsraak met ons zal ongeveer 8 weken later plaatsvinden. Dit in verband met de tijd die nodig is om de implantaten te laten inhelen in de kaak. In totaal ontvangt u van ons 5 afspraken voor het vervaardigen van de nieuwe prothese.

4. Ondertussen komt u nog een keer terug voor controle bij de kaakchirurg.

image    image   image   image

Hoe verzorg ik mijn implantaten?

Maak de implantaten schoon met een zachte tandenborstel, ragers en/of flossdraad. Poets tweemaal per dag het deel van het implantaat dat boven het tandvlees uitsteekt. Besteed extra aandacht aan de overgang van het implantaat naar het tandvlees.Reinig ook de ruimte onder de spalk met ragers en/of floss. Als u voedselresten en plak rond de implantaten niet weghaalt, gaat het tandvlees ontsteken. Daardoor verliezen ze op den duur hun houvast, gaan ze los staan en kunnen ze pijn veroorzaken.

Een goede dagelijkse mondhygiëne en regelmatige controle door de tandarts zijn noodzakelijk nadat uw implantaten \ijn geplaatst. De tandarts geeft aan wanneer hij u wil terugzien voor controle. Bij zo'n controle besteed hij aandacht aan de gezondheid van uw tandvlees, de situatie van het kaakbot rondom de implantaten en de conditie van uw prothese.

Roken en bovenmatig alcoholgebruik hebben een nadelige invloed op uw mondgezondheid.

Wat kost het?

Wat u moet bijbetalen is afhankelijk van uw ziektekostenverzekering. Vraag de kaakchirurg en de tandarts eventueel om een kostenopgave en bespreek die met uw verzekeraar.

  

Contactgegevens

Telefoon klein 0599-620023
Adres klein Lilienthalplein 24 A
9501 XP Stadskanaal

Openingstijden

Ma-Do 8:00 - 17:00
Vr 8:00 - 12:00